Nieuwsbrief november 2019

VAN HET BESTUUR


Presentatie Jaarboek 2019
Op 28 november a.s. zal het Jaarboek Flehite 2019 worden gepresenteerd. Evenals voorgaande jaren gebeurt dit in de Joriskerk. De kerk is open om 16.30 uur, de bijeenkomst begint om 17.00 uur.
Cheyenne Wehren zal daarbij een korte presentatie houden naar aanleiding van het artikel dat ze schreef in het Jaarboek over de schilderijenverzameling van Simon van Walchren van Wadenoijen te Nimmerdor.

Ook zal tijdens deze bijeenkomst de samensteller van de Historische Atlas van Amersfoort (zie bericht hierna) iets over deze nieuwe uitgave vertellen.

Na afloop kunt u uw Jaarboek afhalen. Het Jaarboek bevat weer een gevarieerd aanbod van artikelen en informatie over historisch Amersfoort.

Inhoudsopgave Jaarboek 2019
- Cheyenne Wehren: De schilderijenverzameling van Simon van Walchren van Wadenoijen te Nimmerdor.
- Addy Schuurman: Politieke democratisering in Amersfoort rondom de invoering van het algemeen kiesrecht (ca. 1890-1930).
- Gerard Raven: De Oecumenische Raad van Kerken in Amersfoort (1954-1969).
- Marjan De Man: Gebroeders De Wilde, Amersfoortse beeldhouwers in de Gouden Bocht van Amsterdam.
- Jan H. Lodewijks: Wie waren de vier Joodse Amersfoortse gemeenteambtenaren die op 1 maart 1941 op Duits bevel zijn ontslagen?
- Hans Smit: Leescultuur in Amersfoort (1700-1900).
- Jaaroverzichten 2018 van de gemeentelijke diensten Monumentenzorg en Archeologie.
- Besprekingen van enkele recent verschenen boeken.

Voor de verspreiding van het Jaarboek doen we weer een beroep op de leden. Vorig jaar zijn bij de presentatie al 375 boeken meegenomen. Slechts 50 exemplaren moesten per post worden verzonden, de rest is verspreid door vrijwilligers. Meerderen meldden zich al aan om daarbij te helpen. Maar in het bijzonder voor de wijken Binnenstad (3811), Liendert/Rustenburg/Randenbroek (3815, 3816) en Hoogland (3828) kan ik nog wel bezorgers gebruiken. Graag hoor ik of u (ook) dit jaar bereid bent om ingeschakeld te worden bij de verspreiding van het Jaarboek (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Meer artikelen...